+48 697 410 168
0szt.

Nie masz produktów w koszyku.

Product was successfully added to your shopping cart.

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI HYDROTERMO.PL

Administratorem danych osobowych jest ”Termopol 2” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą pod adresem ul. Półłanki 27D, 30-740 Kraków, NIP 6792126687, REGON 351109914, KRS 0000113479

adres e-mail: kontakt@hydrotermo.pl

http://hydrotermo.pl/

Cele przetwarzania Twoich danych osobowych

  1. marketing (w tym profilowanie i analizowanie danych w celach marketingowych),

  2. świadczenie usług drogą elektroniczną;

  3. pomiary statystyczne oraz doskonalenie usług;

  4. wykonanie umowy pomiędzy Tobą a Administratorem.

Podstawa prawna przetwarzania danych

  1. W celach marketingowych (w tym profilowanie i analizowanie danych w celach marketingowych) – dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych, w tym na profilowanie (art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - „RODO”).

  2. W celu świadczenia usług drogą elektroniczną, a także wykonania umowy pomiędzy Tobą a Administratorem – niezbędność do wykonania umowy, której jesteś stroną (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

  3. W celu pomiarów statystycznychoraz doskonalenie usług – uzasadniony interes Administratora (6 ust. 1 lit. f RODO).

Okres przechowywania Twoich danych osobowych

  1. W celach marketingowych (w tym profilowanie i analizowanie danych w celach marketingowych) – do czasu wycofania zgody na takie przetwarzanie;

  2. W celu świadczenia usług drogą elektroniczną, a także wykonania umowy pomiędzy Tobą a Administratorem – do czasu wygaśnięcia umowy pomiędzy Tobą a Administratorem. Dane mogą być również przetwarzane po wygaśnięciu umowy, wyłącznie jeśli jest to dozwolone lub wymagane na podstawie obowiązującego prawa, np. w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń.

  3. W celu pomiarów statystycznychoraz doskonalenie usług – do momentu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu.

Wymóg podania danych osobowych

Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Jednak nie podanie danych osobowych, oznaczonych jako niezbędne do wykonania umowy, której jesteś stroną, uniemożliwi świadczenie na Twoją rzecz usług.

Przekazywanie Twoich danych osobowych innym odbiorcom

Twoje dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane na zlecenie Administratora, w tym dostawcom usług IT, agencjom marketingowym itp. Podmioty te przetwarzają dane na podstawie umowy z Administratorem i wyłącznie zgodnie z poleceniami Administratora.

Twoje dane mogą być przekazywane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie powszechnie obowiązującego prawa.

Przekazywanie danych poza Europejski Obszar Gospodarczy

Twoje dane nie będą przekazywane do państw trzecich, tj. państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące prawa:

  • prawo dostępu do Twoich danych i uzyskania kopii danych,

  • prawo żądania sprostowania danych,

  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),

  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,

  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych,

  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

W zakresie, w jakim dane są przetwarzane na podstawie Twojej zgody, masz prawo również wycofać zgodę w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Jeśli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne do wykonania umowy, której jesteś stroną), masz prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od Administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanych formacie, nadającym się do odczytu maszynowego. Masz prawo przesłać te dane innemu administratorowi.

W celu skorzystania z powyższych praw, skontaktuj się z Administratorem na jeden z poniższych sposobów:

  1. forma pisemna - na adres wskazany wyżej,

  2. forma elektroniczna – na adres poczty elektronicznej wskazany wyżej.

Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Szczegółowe informacje w tym zakresie znajdują się na stronie internetowej Urzędu.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Administrator może stosować profilowanie w szczególności w celu zapewnienia dopasowanej do Ciebie oferty, jak również w przypadku wyrażenia przez Ciebie wyraźnej zgody. Profilowanie oznacza automatyczne przetwarzanie, w celu określenia osobistych preferencji osoby, której dane dotyczą. Administrator nie podejmuje decyzji, które opierają się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu i istotnie na Ciebie wpływają.

Pliki cookies, inne technologie

Administrator zamieszcza informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniu końcowym oraz uzyskuje do nich dostęp.

Przez „cookies” należy rozumieć niewielkie pliki tekstowe, które są wysyłane przez odwiedzany serwis internetowy do urządzenia użytkownika (np. komputera, tableta, smartphona). Pliki cookies są umieszczane przez nasz serwis w komputerze użytkownika lub urządzeniu podłączonym do Internetu podczas każdej wizyty w naszym serwisie internetowym, co pozwala naszemu serwisowi zapamiętać komputer użytkownika lub urządzenie.

Wyłączenie obsługi cookies

W każdej przeglądarce internetowej użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące cookies w podany niżej sposób. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

Szczegóły dotyczące cookies oraz wyłączenia obsługi cookies są dostępne w ustawieniach poszczególnych przeglądarek m.in.

  • Google Chrome

  • Internet Explorer

  • Mozilla Firefox

  • Opera

  • Safari itp.

Wyłączenie lub blokada obsługi cookies może spowodować nieprawidłowe działanie naszego serwisu. Jeśli Twoja przeglądarka akceptuje obsługę Cookies, oznacza to wyrażenie zgody na stosowanie cookies przez nasz serwis.

Newsletter

Na naszej stronie internetowej istnieje możliwość subskrypcji newslettera. W przypadku wyrażenia przez Państwa zgody na otrzymywanie naszego newslettera, wykorzystamy Państwa adres e-mail i w razie potrzeby również imię i nazwisko do przesyłania informacji dotyczących produktów, promocji, konkursów i nowości z oferty a także do badania zadowolenia klientów. Przetwarzamy i zapisujemy te dane w celu wysyłki newslettera.

Newsletter obejmuje wysyłanie wiadomości zawierających promocje (oferty, rabaty, konkursy itd.) oraz informacje o towarach i usługach oferowanych przez TERMOPOL 2 sp. z o.o.

Za Państwa zgodą możemy rejestrować Państwa zwyczaje użytkownika na stronach internetowych, w aplikacjach mobilnych oraz newsletterach. Analiza zwyczajów użytkownika obejmuje w szczególności obszary, w których się Państwo poruszają i z jakich linków tam korzystają. W ten sposób tworzymy spersonalizowane profile użytkowników aby móc kierować lepiej dostosowane do Klientów reklamy w formie newslettera, wyświetlania reklam na stronach i materiałów drukowanych oraz ulepszać strony internetowe.

Podstawą przetwarzania Państwa danych w ramach wysyłki newslettera jest wyrażona przez Państwa zgoda zgodnie z artykułem 6 ustęp 1 a) RODO.

W dowolnym momencie mogą Państwo wycofać zgodę na otrzymywanie newslettera lub na tworzenie spersonalizowanych profili użytkownika ze skutkiem na przyszłość, poprzez rezygnację z newslettera. Link do rezygnacji z newslettera można znaleźć na końcu każdego newslettera. Odwołanie zgody skutkuje usunięciem zgromadzonych danych użytkownika.

Jeżeli do realizacji wysyłki newslettera korzystamy z usług zewnętrznych podwykonawców, zobowiązujemy ich do przestrzegania artykułu 28 RODO. Innego rodzaju przekazywanie danych osobom trzecim w związku z realizacją usługi newsletter jest wykluczone.

Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres korzystania z newslettera.